בית אבות – לא סוף החיים!

פעמים רבות, בשלב בו הורינו מזדקנים, עולה השיקול למעבר לבית אבות.

אופציית המעבר לבית אבות יוצרת קונפליקטים בתוך המשפחה וגורמת למתחים רבים ואפילו למריבות רבות בתוך משפחות.

לעבור אל בית אבות- מהם הדילמות?

  • החלטה רגשית – קבלת ההחלטה לעבור לבית אבות מלווה בהתלבטויות, חרדות, ורגשי אשם, בחירת בית האבות מלווה ברגשות אמוציונלים, להורים ולילדים. לעיתים רואים במעבר לבית אבות "גזר דין מוות", ויש הרואים במעבר לבית אבות איכות חיים טובה יותר, ללא תלות באחרים.
  • החלטה כלכלית – במעבר לבית אבות יש להיערך להוצאה כלכלית. אם מדובר על דיור מוגן קיימת אופציה של מכירת הדירה ומימושה לרכישת יחידת דיור בדיור המוגן. אם מדובר על מחלקה תומכת, או על מחלקה סיעודית בבית אבות יש להעירך בשימוש בחסכונות , והשכרת הדירה.
  • בחירה או הכרח – יש משמעות לזמן בו מתקבלת ההחלטה לעבור לבית אבות באופן עצמאי ובדעה צלולה, כדי לחיות חיים עצמאיים יחד עם חברת בני אותו גיל, או מעבר אל בית אבות לאחר משבר בריאותי. אירוע המותיר את ה אדם המבוגר ללא יכולת בחירה.
    במקרה זה המשפחה הקרובה מחליטה על מעבר לבית אבות לפי ראות עינם.

בית אבות – מהו הגיל המתאים לבצע מעבר?

החלטה משותפת – בשנים האחרונות התגברה המגמה של קשישים צעירים, שמחליטים לעבור לבית אבות, בשלב שבריאותם תקינה והם מעוניינים לעשות את ההחלטה בעצמם או בשיתוף עם ילדיהם, שפעמים רבות מתקשים להיות אובייקטיביים לגבי רצונותיהם של ההורים.

ההחלטה של ההורים לעבור לבית אבות מונעת ממקום של דאגה לעתידם, מצב בריאותים , בדידות, וחוסר הרצון ליפול נטל על ילדיהם.

הילדים יכולים לראות את המעבר לבית אבות "כבזבוז כספי ירושה" עתידים, או חרדה מחוסר השליטה שלהם בעתיד ההורים.

מהגיל השלישי לגיל הזהב – רבים בוחרים לעבור אל בית אבות בגיל צעיר יותר משהיה נהוג לחשוב. רבים מבתי האבות הקיימים כיום, מציעים לגרים בהם, חיים מלאי עניין, עושר תרבותי וחברתי, הגנה, פיתרון לבדידות והופכים את הגיל השלישי לגיל הזהב האמיתי

דפנה שבילי זהב - מציאת בית אבות

זקוקים לפתרון מיידי להוריכם?

פנו אלינו ונמצא פתרון יחד!

השירות ארצי ואינו כרוך בתשלום