זכויות קשישים לאחר ניתוח

החלמה מניתוח היא אף פעם לא תהליך פשוט, אבל המצב נהיה אפילו מורכב יותר כשאנחנו מדברים על אוכלוסיית גיל הזהב, בה לעיתים קרובות ההליך ההחלמה הוא ארוך יותר ודורש ליווי מקצועי רחב. אבל לא לכולם ישנם את האמצעים הדרושים על מנת לספק את המענה הטוב ביותר עבור יקיריהם. זו הסיבה, למה מדינת ישראל החליטה להתערב – ולקבוע בחוק זכויות שונות אותן זכאים לקבל קשישים אשר נמצאים בהחלמה מניתוח. אז מהן הזכויות השונות שמגיעות לאוכלוסיית הקשישים הזקוקים לליווי לאחר הניתוח ואלו מסגרות שונות כלולות כחלק אותן זכויות?

 

טיפול סיעודי

כשקשיש נמצא במצב של החלמה מניתוח, עולים אצלו צרכים מיוחדים ולכן, לא מעט משפחות מעדיפות להצמיד ליקיריהן מטפל סיעודי צמוד, שיוכל לטפל בכל הצרכים השונים האלו. על פי חוק הסיעוד של ביטוח לאומי ועל הקריטריונים השונים הקבועים בו, זכאים הקשישים לגמלת סיעוד, שנועדה לעזור לקשיש ולמשפחתו במימון המטפל הצמוד של הקשיש. הגמלה, נקבעת על פי דרגת התפקוד של הקשיש. במידה ויקירכם נדחה על ידי חברת הביטוח תמיד תוכלו להיעזר בעורך דין ביטוח לאומי שמתמחה בתביעות סיעודיות מסוג זה עד לקבלת גמלת סיעוד ומימוש זכויותיו של הקשיש.

 

אגפי החלמה בדיור מוגן במימון המדינה וקופות החולים

אגפי דיור ההחלמה של מסגרות הדיור המוגן השונות, מציעים מענה מקיף ורחב עבור קשישים שמצויים בשלבי החלמה מניתוח. במרבית המסגרות, מוצעת לקשיש דירה סטודיו, ליווי רפואי מקיף ורחב וכל זה לצד שמירה על איכות חיים גבוהה, שכוללת בתוכה פעילויות פנאי ותרבות שונות במסגרת הדיור המוגן. בנוסף, מרבית מסגרות הדיור המוגן מאפשרות לקשישים להחזיק במטפל הצמוד שלהם גם בתוך המסגרת. לכן, לגבי הדיור המוגן, קובע חוק ביטוח הבריאות, כי כל אדם זכאי לחמישה ימים החלמה באגפים של מסגרות הדיור המוגן, במימון מלא מטעם המדינה.
במידה והקשיש זקוק לזמן החלמה ממושך יותר באגפי ההחלמה השונים במסגרות הדיור המוגן, ניתן לפנות לבקשת סיוע או מימון בקופות החולים השונות ולמעשה לקבל החזר מקופות החולים עבור שהותו בדיור המוגן. גובה ההחזר, משתנה לפי סוג הביטוח הרפואי של הקשיש בקופת החולים.

מימון וסיוע ממשלתי

מעבר לחמשת ימי ההחלמה מטעם המדינה, אותם זכאים לקבל הקשישים במסגרות הדיור המוגן, מפעילים שירותי הרווחה ושירותי העיירות מעין "נופשונים" שונים ברחבי הארץ, שמיועדים עבור קשישים הזקוקים לזמני התאוששות והחלמה קצרים. גם בנופשונים אלו, מוצע לקשישים סיוע ליווי רפואי לצד פעילויות שונות וניתן לשהות בהן לתקופה שבין שבוע עד חודש. למסגרות האלו, ניתן להגיע רק לאחר הגשת טופס מידע רפואי ודו"ח סוציאלי על מצבו של הקשיש ולאחר ששירותי הרווחה קבעו את זכאותו של הקשיש למסגרת זו.

חשוב לציין, שעלות הנופשונים מטעם המדינה נקבעת על פי מצבו הכלכלי של הקשיש ובניגוד למסגרות הדיור המוגן השונות, מרגע שהקשיש נכנס למסגרות הנופשונים ועד לשחרורו, הוא אינו זכאי לשירותיו של מטפל סיעודי צמוד.

כשזה נוגע להחלמה של האנשים החשובים לנו ביותר מניתוח, החדשות הטובות הן שאנחנו לא לבד. אפשרויות המימון השונות כבר קיימות ומאפשרות לנו לבחור ולהעניק ליקירינו – את הטוב ביותר.

דפנה שבילי זהב - מציאת בית אבות

זקוקים לפתרון מיידי להוריכם?

פנו אלינו ונמצא פתרון יחד!

השירות ארצי ואינו כרוך בתשלום