הנכדים כבר ממעטים להחזיק עיפרון ביד ימין או שמאל והם מעדיפים להעביר את האצבע במהירות על גבי המסך, מה שחושף את בני גיל הזהב לטכנולוגיה שהתפתחה במהירות עצומה בעידן הנוכחי.
בשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר בני גיל הזהב המחזיקים בכיסם מכשירים טכנולוגים השייכים לדור השלישי, לרבות סמארטפונים, אייפודים, קוראי ספרים אלקטרוניים (eBooks) ועוד. על מנת שגם הם יוכלו ליהנות מהטכנולוגיה המתקדמת בעידן הנוכחי, ישנן אפליקציות רבות המיועדות במיוחד להם, אשר הופכות את חייהם לקלים ונוחים יותר.
ככל שריבויי האפליקציות המותאמות לגיל הזהב הולכות וגדלות, כך נוהגים בני גיל הזהב להשתמש בהם יותר, אך על מנת שהאפליקציות אכן יתאימו לגיל השלישי, יש להשקיע באפיון האפליקציה מבעוד מועד.
כיצד לפתח אפליקציות לגיל השלישי
עוד לפני שנכנס לעובי הקורה ונבין מהן האפליקציות המתאימות לגיל השלישי, רצינו להציג בפניכם נתון שלבטח יפתיע אתכם, והוא כי 15% מנתח השוק המשתמש בסמארטפונים, הם אוכלוסיה אשר עברה את גיל 65 לחייהם.
על מנת לפתח אפליקציה לגיל הזהב, יש לחשוב מבעוד מועד מה עתיד לגרות את דמיונם של אוכלוסיה זו ומה עתיד להוות להם כלי עזר בחייהם.
הינכם יכולים לקחת כדוגמא את האפליקציה אשר מזכירה להם בכל יום אילו כדורים הם צרכים לשתות ובאיזו שעה, מה שמקל עליהם ומאפשר להם לעבור את היום יום מבלי לחשוב או לדאוג על הכדור שהם עתידים לקחת ולתהות האם שכחו או שמא פסחו בלא מודע על כדור ספציפי.
עליכם כל הזמן לחשוב על הצרכים של בני הגיל השלישי ולנסות להבין כיצד אתם מתאימים לצרכים אלו אפליקציה נכונה שתקל עליהם ותשלשל לכיסכם סכומי כסף לא מבוטלים.
השלב החשוב ביותר בפיתוח האפליקציה הוא שלב האפיון עליו אתם מחויבים להתעכב ולאחר שיש בידיכם את המוצר, כל שנותר לכם לעשות הוא למתג אותו לקהל היעד הספציפי.
עוד חשוב במהלך פיתוח האפליקציה, לחשוב על המכשולים הקיימים בקרב בני הגיל השלישי, אשר עלולים למנוע מהם שימוש באפליקציה אותה תכננתם, שהרי לא משנה עד כמה האפליקציה עתידה להיות שימושית עבורם, אם לא חשבתם על המכשולים הקיימים הם לא ישתמשו בה וחבל. אם שאלתם עצמכם מהם המכשולים שעתידים להיות בקרב בני הגיל השלישי? הרי שישנם את לקויות הראייה שנגרמות עם הגיל ועל כן על הפונקציות להיות מותאמות בהתאם, להיות גדולות דיים כדי לא להקשות וברורות כדי שלא יסתבכו עם השימוש.