הגיל השלישי – האם זה אכן גיל הזהב?

הגיל השלישי מוגדר בערך מאמצע שנות השישים או לקראת היציאה לגמלאות והוא גולם בחובו המון שינויים בהרגלי היום יום ובאינטראקציה החברתית.

 

אחרי שהילדים כבר מזמן עזבו את הקן, חלקם הגדול כבר עובדים במרץ על הקמת קן משלהם, אחרי שהלחץ בעבודה נרגע ועם השנים מועבר לדרג הצעיר יותר, אחרי שהמרוץ המטורף של החיים בצל לו"ז דחוק של עבודה ומשפחה הופך לרגוע ואוורירי יותר- מגיעה התקופה שנקראת 'גיל הזהב'. נשמע אמורפי לא? כמעט חלום, כמו דרך הזהב, שדות מוזהבים ועידן הזהב, אבל בפועל- האם אכן בני הגיל השלישי חיים את גיל הזהב?

 

הכניסה לגיל הזהב

גיל הזהב זו תקופה של 30+ שנים, בעצם שליש מהחיים כמעט. כמובן שמגיל 60-65 עד גיל 95+ ישנם שינויים והסתגלויות חדשות שלא מאפיינות את התקופה כמקשה אחת, לכן נהוג לחלק את גיל הזהב לשלוש תקופות; הכניסה לגיל הזהב– גילאי 60 עד 75. תקופה בה ההסתגלות היא בעיקר מנטלית, היות ומרכז הכובד בחיים עובר מקריירה ועיסוק יום יומי בפעילות קבועה לחיים של פנאי, תחביבים ומנוחה. ההסתגלות המנטלית יכולה להיות קצת קשה, הניתוק מהעבודה וכמות הזמן שלפתע התפנה עלולים לייצר תחושה של ריקנות וחוסר מעש. בהחלט הגיוני שלאחר 40+ שנים במעגל העבודה– הפנאי יראה מאיים ולוקח שנה שנתיים להתרגל אליו, לאמץ אותו וליהנות ממנו, אבל כשעושים זאת מגלים את עולם ההרצאות, אומנות, טיולים, נכדים, קריאה ועוד המון פעילויות שמעשירות את הנפש.

 

גיל הזהב – הסתגלות פיזית

בתקופה השנייה של גיל הזהב (גילאי 75-85) ההסתגלות נהיית פיזית, ובהכרח כתוצאה מכך גם נפשית. הגיל מתחיל לקבוע את הטון מבחינת התמודדות עם קשיים פיזיים אלו או אחרים והגוף (שהיה סתגלן במשך השנים) נוטה יותר לייצר כאבים ולדרוש טיפול רציף יותר. כשמדובר בבני זוג כשעוברים את תקופת גיל הזהב יחד יש גם עניין של התחשבות וטיפול בבן/בת הזוג בזמן ההתמודדות האישית- עובדה שיכולה לייצר מתח בין שני בני זוג ובין כל אחד לעצמו. זו תקופה שבהחלט רצוי להתייעץ עם מטפל כלשהו ולפרוק את העול במקום יעיל ומסייע.

 

גיל הזהב – התקופה השלישית

החל מגיל 85 הגוף נותן אותותיו מבחינת התמודדות עם כאב ולכן הרוב המכריע מנצל תקופה זו להירגע ולנוח, ליהנות מהישגים ולקצור את הפירות שהספיקו להבשיל כבר. זו תקופה לא פשוטה, לעיתים מלווה באבל על בן זוג שכבר אינו, באבל על אבדן עצמאות כלשהו ובקושי לקבל סיוע ממטפל. כדי להיטיב עם הגוף ועם הנפש צריך לזכור לנשום ולהירגע, ליהנות ממה שעושה טוב ולהיות בסביבת אנשים שנוח ונעים איתם.

 

גיל הזהב – האם אכן גיל מוזהב?

אמנם בגיל הזהב הגוף והנפש עוברים מעברים לא מוכרים, שהחיים לא בהכרח הכינו אותנו אליהם, אבל זה דווקא הגיל למצוא פינות חמד חדשות בחיים, להקיף את עצמך בחוג חברתי חדש, תחביבים שתמיד עניינו ואף פעם לא היה אליהם זמן, ליהנות מזמן משפחה לא מוגבל ולהתרגל למילה חדשה ונהדרת- פנאי.

דפנה שבילי זהב - מציאת בית אבות

זקוקים לפתרון מיידי להוריכם?

פנו אלינו ונמצא פתרון יחד!

השירות ארצי ואינו כרוך בתשלום